6.12.07

PC051970

Toen jullie met vol van verwachting kloppende harten op de goedheiligman zaten te wachten, wellicht onder het genot van boerenkool met worst of een andere winterse pot, keek Koningin Wilhelmina, als altijd, uit over de Surinamerivier in de richting van 'De brug' naast Fort Zeelandia. En ik tracteerde mezelf op een surprisetocht door het centrum van Paramaribo, langs de centrale markt, de Waterkant, het presidentieel paleis, het Onafhankelijkheidsplein en de Palmtuin. Om uiteindelijk te belanden op het overdekte terras van Het Vat om een Parbo-biertje te nuttigen.

PC051979

Als je dacht dat hier het proces over de ‘decembermoorden’ hier gesprek van de dag is, dan heb je het mis. De meeste nieuwsgesprekken betreffen de staking van buschauffeurs (op de radio opperde iemand zelfs om een Nederlands bedrijf de bussen efficienter te laten rijden), en de jaarbeurs van Paramaribo. Beide ‘evenementen’ zorgen voor vastlopend verkeer in de stad maar taxichauffeurs varen er wel bij.

PC051975

Een ander in het oog springend fenomeen is de sinds kort uitgebarste telecomoorlog. De firma Digicel heeft geen gebrek aan budget en overdondert de consument hier op alle mogelijke manieren met rood-witte vlaggen, winkels, een zeppelin boven de jaarmarkt en spotjes op radio en tv. Concurrent en voormalig monopolist TeleG doet wat ze kan maar lijkt niet op te kunnen tegen het geweld van Digicel. Een derde partij, Unica, heeft nog niet eens een goedgekeurd netwerk, en lijkt het niet te gaan halen. Dat de verschillende netwerken nog geen interconnectie hebben, maakt het voor de consument niet makkelijker om te kiezen.

PC051973

Dat de tekst absoluut niet bij de foto’s past zal jullie hopelijk worst wezen. Is dan weer lekker bij die boerenkool...

PC051978

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage